Welcome, Guest

Author Topic: Crashing in most simulations  (Read 3346 times)

natmartin

  • *
  • Posts: 4
Crashing in most simulations
« on: May 20, 2009, 04:43:10 PM »
This program looks amazing, and I've been able to play with it a little bit, but pretty much every simulation crashes within a minute or so of running. I can reload the simulation, it works again for a moment, then crashes again.

This is loaded on windows XP SP3, running under bootcamp on a MacBook Pro.

Anything I can do to troubleshoot?

Dan Dixon

  • Creator of Universe Sandbox
  • Developer
  • *****
  • Posts: 3243
    • Personal Site
Re: Crashing in most simulations
« Reply #1 on: May 20, 2009, 05:19:56 PM »
Sorry you're having trouble.

Can you send me a crash report or two and mention in the comments that you're "natmartin" from the forums?

That should give me a good idea what the problem is.

(This is assuming that you presented with the option to send in a crash report.)

natmartin

  • *
  • Posts: 4
Re: Crashing in most simulations
« Reply #2 on: May 20, 2009, 05:31:04 PM »
Yeah, it gave me the option each time. I sent a whole bunch last night.

I'll try again tonight, and add that to the comments. Thanks!

natmartin

  • *
  • Posts: 4
Re: Crashing in most simulations
« Reply #3 on: May 21, 2009, 12:39:20 AM »
I sent a bunch of crash reports a few minutes ago. Hope it helps!

Dan Dixon

  • Creator of Universe Sandbox
  • Developer
  • *****
  • Posts: 3243
    • Personal Site
Re: Crashing in most simulations
« Reply #4 on: May 21, 2009, 04:32:26 PM »
That's really strange, but likely quite solvable.

All four of your crashes looked like this:
26923 | 2009-05-21 00:17:13.296 * Error: Global Crash | Arithmetic operation resulted in an overflow. | at 038AA.198AA(588AA HSV, Single Alpha)

It appears to be a problem with the color conversion code. What's strange is that it happens to you all the time, but I've never seen this error from anyone else. (actually that's not true - A few others have reported it)

Is there something that you're doing that causes this (like clicking a specific button) or does it seem to be random?

natmartin

  • *
  • Posts: 4
Re: Crashing in most simulations
« Reply #5 on: May 21, 2009, 06:21:51 PM »
It mostly seems random. Probably the one thing that will make it happen the most is clicking in the window to move the camera around.

But a few times it crashes when I have the menu up, and press a button but not the same button each time. And a few times it crashes when I'm just watching the simulation without interacting with it at all.

Any additional information you need?