Welcome, Guest

Author Topic: Installer problems  (Read 6293 times)

Hamelin

  • *
  • Posts: 1
Installer problems
« on: July 03, 2008, 07:23:43 AM »
Would it be possible to get a stand-alone installer? I've tried installing the program five times now and the download has failed every time. It's a bit frustrating.

Thanks.

Dan Dixon

  • Creator of Universe Sandbox
  • Developer
  • *****
  • Posts: 3243
    • Personal Site
Re: Installer problems
« Reply #1 on: July 03, 2008, 11:03:29 AM »
Hamelin,

I'm sorry it's not working for you. I'm using Microsoft's ClickOnce installer which seems to be causing problems for a number of people.

I'm working on releasing a version of Universe Sandbox with a more traditional installer in the next few days.

Thanks for your interest.

Dan Dixon

  • Creator of Universe Sandbox
  • Developer
  • *****
  • Posts: 3243
    • Personal Site
Re: Installer problems
« Reply #2 on: July 03, 2008, 04:37:47 PM »
I've just posted a version of Universe Sandbox that uses a stand-alone installer.

http://universesandbox.com/download/

Please let me know if you have any more problems.

OmegaRed

  • **
  • Posts: 10
Re: Installer problems
« Reply #3 on: July 03, 2008, 04:51:59 PM »
I am having the same problem.  I download the setup.exe.  It tries to download the actual program but usually fails around 10-20%.  Highest I got it was 55%.

I did not see a link to a direct installation on that page.  Could you provide a direct link too it?

Dan Dixon

  • Creator of Universe Sandbox
  • Developer
  • *****
  • Posts: 3243
    • Personal Site
Re: Installer problems
« Reply #4 on: July 03, 2008, 04:55:26 PM »
It's there... Please try refreshing the page. :)

Lucas

  • **
  • Posts: 10
  • Physics addicted
Re: Installer problems
« Reply #5 on: July 08, 2008, 05:30:48 PM »
I didn't had any problems donwloading that  :D

indika

  • *
  • Posts: 3
Re: Installer problems
« Reply #6 on: July 11, 2008, 08:10:57 PM »
I get the following error, using either installer:

The application failed to initialize properly (0xc0000135)

Dan Dixon

  • Creator of Universe Sandbox
  • Developer
  • *****
  • Posts: 3243
    • Personal Site
Re: Installer problems
« Reply #7 on: July 12, 2008, 09:24:26 PM »
I get the following error, using either installer:
The application failed to initialize properly (0xc0000135)

That specific error message may mean that .NET is not installed. The ClickOnce installer should do this automatically, but it's worth testing.

http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=0856EACB-4362-4B0D-8EDD-AAB15C5E04F5&displaylang=en

Let me know if this solves your problem.



indika

  • *
  • Posts: 3
Re: Installer problems
« Reply #8 on: July 12, 2008, 10:04:36 PM »
Quote
That specific error message may mean that .NET is not installed. The ClickOnce installer should do this automatically, but it's worth testing.

I installed .net and tried again. I no longer get the 0xc0000135 error but the program hangs while loading. I tried to send the error reports but when I hit 'send' they also hang. I don't know...there's a multitude of possible issues with my computer so it could be anything.

Dan Dixon

  • Creator of Universe Sandbox
  • Developer
  • *****
  • Posts: 3243
    • Personal Site
Re: Installer problems
« Reply #9 on: July 12, 2008, 10:20:26 PM »
Could you send me your log files manually?

Send them to support [at] universesandbox [dot] com.

They can be found in:
My Documents\Universe Sandbox\Logs