Welcome, Guest

Author Topic: Basic Troubleshooting  (Read 17106 times)

nuclearsheep

  • *
  • Posts: 3
Re: Support and Bug Reporting
« Reply #30 on: March 22, 2016, 01:44:23 PM »
one glitch i have to deal with is whenever i use the explode tool, the planet becomes some kind of "ghost planet", that doesn't interact with anything and can't be removed. the materials tab reveals that it is completely empty, and i don't want ghosts flying around my system!
does anyone know how to fix this?

Jar

  • Developer
  • *****
  • Posts: 528
    • Universe Sandbox
Re: Support and Bug Reporting
« Reply #31 on: March 23, 2016, 11:30:52 AM »
Sorry, there's no fix for it until we fix it in a future update! Somewhere between the last two updates the explode tool broke and it slipped past us.

ellivas

  • *
  • Posts: 1
Re: Support and Bug Reporting
« Reply #32 on: June 13, 2016, 02:34:04 AM »
Just Purchased US2 yeasterday got home from work went to play and says i must be running steam to play then shuts down, i purchased the game from the steam store and it is in my steam library but game tells me i need to be running steam, what do, please help

Jar

  • Developer
  • *****
  • Posts: 528
    • Universe Sandbox
Re: Support and Bug Reporting
« Reply #33 on: June 13, 2016, 01:58:22 PM »
Sorry for the trouble, Ellivas.

First, please try restarting your computer. Then start Steam again and make sure it has downloaded all updates. In the Menu bar, click Steam > Check for Steam Client Updates...

Let me know if it still doesn't work.

Nookie

  • *
  • Posts: 3
Re: Support and Bug Reporting
« Reply #34 on: June 23, 2017, 06:57:59 AM »
Prior to the June 23 update, I could specify the coordinates of the star(dynamic position) in x, y, and z, but now that I change the coordinate value, it does not change (Only I can enter values of digits without adding to them AU, km, or light year). What's the matter??? I created stars closer to the sun with their coordinates, but now I can not do it
p.s. Sorry for my english, I used google translator

Jar

  • Developer
  • *****
  • Posts: 528
    • Universe Sandbox
Re: Support and Bug Reporting
« Reply #35 on: July 05, 2017, 06:01:25 PM »
Nookie, thank you for reporting this. I just confirmed that you are correct, the units do not change in the position textbox. I will pass this onto the team.

cs765990

  • **
  • Posts: 18
Re: Support and Bug Reporting
« Reply #36 on: July 20, 2017, 01:36:31 PM »
Hello there everyone, I hope you are enjoying experimenting with the alpha versions of Universe Sandbox .

Please see this post for solutions to common problems and for information on how to report a bug:
Support & Bug Reporting

Or jump right to a topic:
Universe Sandbox won't start
How do I report a bug?
I tried all of the solutions, what now?
How do I find my log files (Windows |Mac | Linux)
How do I find my crash files? (Windows | Mac)
The link that doesn't work is this one:
Universe Sandbox won't start

Nookie

  • *
  • Posts: 3
Re: Support and Bug Reporting
« Reply #37 on: August 27, 2017, 09:53:28 PM »
Forgive me, but you still have not corrected what I wrote above. It used to work, is it really difficult to make it work again?

Jar

  • Developer
  • *****
  • Posts: 528
    • Universe Sandbox
Re: Support and Bug Reporting
« Reply #38 on: August 28, 2017, 08:10:08 PM »
Forgive me, but you still have not corrected what I wrote above. It used to work, is it really difficult to make it work again?
A fix for this issue was actually just included in our update released earlier today. It should work now... Let us know if you still have issues with it. Thanks for your patience.  :)

Nookie

  • *
  • Posts: 3
Re: Support and Bug Reporting
« Reply #39 on: August 29, 2017, 12:09:19 AM »
Yes, thanks, it works.