Welcome, Guest

Author Topic: problem with producereal plantets  (Read 2188 times)

Becrux

  • ***
  • Posts: 23
problem with producereal plantets
« on: June 21, 2014, 04:13:39 AM »
They are just blue???

Does anyone else have this problem?

ps: i don't know how to write producereal  :P

WitheHole18

  • *****
  • Posts: 653
  • Nothing is created, nothing is destroyed.
Re: problem with producereal plantets
« Reply #1 on: June 21, 2014, 04:33:47 AM »
you've got me too this problem, you also have problems with gravity?

Bla

  • Global Moderator
  • *****
  • Posts: 1011
  • The stars died so you can live.
Re: problem with producereal plantets
« Reply #2 on: June 21, 2014, 04:50:51 AM »
Yes, it seems like after the materials feature was added, procedurally (:P) generated planets tend to generate with such a high amount of water that all their surface is covered. I guess it could be fixed by changing the random generator to usually make a lower percentage of the mass water (sent a suggestion about that).
Until then you can fix it by decreasing the water content of the bodies.

WitheHole18

  • *****
  • Posts: 653
  • Nothing is created, nothing is destroyed.
Re: problem with producereal plantets
« Reply #3 on: June 21, 2014, 04:52:43 AM »
Bla even you have the problem of gravity?

smjjames

  • *****
  • Posts: 1128
Re: problem with producereal plantets
« Reply #4 on: June 21, 2014, 09:07:01 AM »
I'm seeing this as well with the procedural planets. It also seems like the topography is so low lying that it doesn't really break the surface.

Withthehole, I don't really understand the problem you're having with gravity?

Bla

  • Global Moderator
  • *****
  • Posts: 1011
  • The stars died so you can live.
Re: problem with producereal plantets
« Reply #5 on: June 21, 2014, 09:52:17 AM »
Bla even you have the problem of gravity?
No, I'm not sure what the problem is, can you clarify? I was just talking about the problem that the first post mentioned about the water level.
You can just clarify it here, then I'll read it:
http://universesandbox.com/forum/index.php/topic,12449.msg125681.html#new

C7

  • Development Team
  • *****
  • Posts: 544
Re: problem with producereal plantets
« Reply #6 on: June 21, 2014, 08:01:43 PM »
They are just blue???

Does anyone else have this problem?

ps: i don't know how to write producereal  :P

Hi there. Just to give you a head's up on this one. This is a known issue, and it's due to how planets are randomly creating compositions. We're still working on it, and tweaking it. Right now, the water is essentially too common and plentiful.

We'll keep iterating on this as we fine tune the compositions of randomly generated planets. This update (Alpha 7) was putting in a lot of framework to make all of this possible in the first place. We'll need a bit of time to get it all polished up.

Becrux

  • ***
  • Posts: 23
Re: problem with producereal plantets
« Reply #7 on: June 22, 2014, 12:20:16 AM »
They are just blue???

Does anyone else have this problem?

ps: i don't know how to write producereal  :P

Hi there. Just to give you a head's up on this one. This is a known issue, and it's due to how planets are randomly creating compositions. We're still working on it, and tweaking it. Right now, the water is essentially too common and plentiful.

We'll keep iterating on this as we fine tune the compositions of randomly generated planets. This update (Alpha 7) was putting in a lot of framework to make all of this possible in the first place. We'll need a bit of time to get it all polished up.

Ok, thanks for the clarified Information  :)

SpyCreepers

  • *****
  • Posts: 185
  • Confederation Helvetia
are all random rocky planets intended to have water in it?
« Reply #8 on: July 08, 2014, 08:06:55 AM »
so i'm trying to build a custom solar system. and it's alles water.  is this a bug or something? or intended?

Bla

  • Global Moderator
  • *****
  • Posts: 1011
  • The stars died so you can live.
Re: problem with producereal plantets
« Reply #9 on: July 08, 2014, 08:48:02 AM »
so i'm trying to build a custom solar system. and it's alles water.  is this a bug or something? or intended?
I've merged your post into this topic because the problem was described here some weeks ago and a developer has described it here
http://universesandbox.com/forum/index.php/topic,12450.msg125742.html#msg125742

Cryo

  • *****
  • Posts: 418
  • Premium Garbage
Re: problem with producereal plantets
« Reply #10 on: July 08, 2014, 11:55:21 PM »
Has this Been fixed? I don't want Hoth completely covered in a .Global ocean like Mannan...