Welcome, Guest

Author Topic: Glitch  (Read 3845 times)

atomic7732

  • Universe Sandbox 1 Beta Team
  • *****
  • Posts: 3153
  • like fireworks, I saw the lights
    • PegasiProgramming
Glitch
« on: January 07, 2009, 04:58:51 PM »
I was messing with the nearest 14 galaxies and erased dust, and clicked orbit all. It was fine for a few minutes but then this hapened.

atomic7732

  • Universe Sandbox 1 Beta Team
  • *****
  • Posts: 3153
  • like fireworks, I saw the lights
    • PegasiProgramming
Re: Glitch
« Reply #1 on: January 07, 2009, 05:00:27 PM »
It pulates with a frequency of 10 or so seconds.
Other Images:

atomic7732

  • Universe Sandbox 1 Beta Team
  • *****
  • Posts: 3153
  • like fireworks, I saw the lights
    • PegasiProgramming
Re: Glitch
« Reply #2 on: January 07, 2009, 05:01:58 PM »
LAst one:

atomic7732

  • Universe Sandbox 1 Beta Team
  • *****
  • Posts: 3153
  • like fireworks, I saw the lights
    • PegasiProgramming
Re: Glitch
« Reply #3 on: January 07, 2009, 05:22:40 PM »
Full pulstaion (sped up) at

FGFG

  • Universe Sandbox 1 Beta Team
  • *****
  • Posts: 398
Re: Glitch
« Reply #4 on: January 08, 2009, 06:01:21 AM »
I've seen it too.. It happens when the time step is very high too ==> It seems that the more you are near a star the less the time step can be big...

However it looks like a texture or a mesh problem (the simulation go on)

Dan Dixon

  • Creator of Universe Sandbox
  • Developer
  • *****
  • Posts: 2805
    • Personal Site
Re: Glitch
« Reply #5 on: January 08, 2009, 06:12:09 PM »
Thanks for letting me know about this problem. It looks like it might be a bad trail.

If it happens again please let me know if clearing/deleting all of the trails make it go away?  (Press Ctrl+T)

FGFG

  • Universe Sandbox 1 Beta Team
  • *****
  • Posts: 398
Re: Glitch
« Reply #6 on: January 09, 2009, 05:59:06 AM »
Looking at the video on youtube i've understood that it is another thing... My problem is similar, but it's not the same... I would post some screenshots in another Topic  :-\

atomic7732

  • Universe Sandbox 1 Beta Team
  • *****
  • Posts: 3153
  • like fireworks, I saw the lights
    • PegasiProgramming
Re: Glitch
« Reply #7 on: January 09, 2009, 07:18:47 PM »
It looks like it might be a bad trail.

If it happens again please let me know if clearing/deleting all of the trails make it go away?  (Press Ctrl+T)

No. It doesn't.

Dan Dixon

  • Creator of Universe Sandbox
  • Developer
  • *****
  • Posts: 2805
    • Personal Site
Re: Glitch
« Reply #8 on: February 04, 2009, 03:35:43 PM »
How frequently does this problem happen?

atomic7732

  • Universe Sandbox 1 Beta Team
  • *****
  • Posts: 3153
  • like fireworks, I saw the lights
    • PegasiProgramming
Re: Glitch
« Reply #9 on: February 04, 2009, 04:25:16 PM »
How frequently does this problem happen?
not very. I can make a "repeatable test case" like you said in a post before. It happens WHENEVER I do this EXACT thing.

Dan Dixon

  • Creator of Universe Sandbox
  • Developer
  • *****
  • Posts: 2805
    • Personal Site
Re: Glitch
« Reply #10 on: February 18, 2009, 07:55:17 PM »
It's also possible that this is a video card issue or some other problem related to your specific hardware. (Which means I may never see it.)

Let me know if you have any more information on this problem.

deoxy99

  • Universe Sandbox 1 Beta Team
  • *****
  • Posts: 868
  • Zaraza Zaraji of the Socialist Republic of Dark Light
    • Typography Newspaper
Re: Glitch
« Reply #11 on: January 24, 2010, 06:26:27 PM »
Full pulstaion (sped up) at

Why did you remove it?

atomic7732

  • Universe Sandbox 1 Beta Team
  • *****
  • Posts: 3153
  • like fireworks, I saw the lights
    • PegasiProgramming
Re: Glitch
« Reply #12 on: January 24, 2010, 08:20:59 PM »
I didn't.

 I had over 1000 views a day, 300+ videos, and some (probably) jealous jerk came and hacked me. I deleted that account, and I had to create a new account.

Dan Dixon

  • Creator of Universe Sandbox
  • Developer
  • *****
  • Posts: 2805
    • Personal Site
Re: Glitch
« Reply #13 on: January 25, 2010, 12:26:17 PM »
How were you hacked? Couldn't you just change the password?

atomic7732

  • Universe Sandbox 1 Beta Team
  • *****
  • Posts: 3153
  • like fireworks, I saw the lights
    • PegasiProgramming
Re: Glitch
« Reply #14 on: January 25, 2010, 03:55:31 PM »
I tried, 3 times. They still got me. They also got me once on my new account, but haven't bothered me ever since.